top of page

Gıda Teknolojisinde Yeni Adım: GÜLBUDAK, MSCA-FRUITPRINT Projesinde

  • Yazarın fotoğrafı: GLB Blog
    GLB Blog
  • 28 Oca
  • 1 dakikada okunur

Güncelleme tarihi: 8 May

GÜLBUDAK olarak, gıda israfını azaltmayı ve doğaya dost üretim yöntemlerini teşvik etmeyi amaçlayan Avrupa Birliği bünyesindeki Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) FRUITPRINT projesinde yer almaktan gurur duyuyoruz.


Bu araştırma projesi kapsamında, meyve ve sebzelerin raf ömrünü doğal ve biyoaktif moleküller kullanarak uzatmayı hedefliyoruz. Bu sayede hem gıda kaybını önlemeyi hem de karbon ayak izini azaltarak daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi amaçlıyoruz.


Proje Ortakları:

Toulouse INP (Fransa), Ghent University (Belçika), Universität Münster (Almanya), CSIC (İspanya), ENEA (İtalya), Cloudpharm (Yunanistan), Isolcell (İtalya), MAICH (Yunanistan), CTIFL (Fransa), Sant’Anna School (İtalya) Akdeniz Üniversitesi (Türkiye) ve GÜLBUDAK (Türkiye)


🔗 Detaylı bilgi için: Proje websitesi




📍 18 Ocak'ta Fransa, Toulouse’daki Social Hub ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış toplantısında, Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen proje ortaklarıyla bir araya geldik.


 
 
 

Comments


bottom of page